Endelig er mysteriet løst!

LowFodmapDiet

Hej med jer! <3 <3

Undskylder meget for, at jeg ikke har fået skrevet så meget på det sidste, men der har bare været så mange ting.. Dog er der faktisk sket nogle rigtig skønne ting, og hvor er vejret FANTASTISK IDAG!! 😀

Meen jeg har faktisk fået opklaret det mysterie, som jeg har gået rundt med i over 2 år! For endelig er min diagnose stillet, og det viser sig, at jeg har irritabel tyktarm også kaldet IBS, hvilket jeg jo også har gået med tanken om. Jeg kan nu slippe for den endeløse strøm at scanninger, blodprøver, lægetjek og hvad der ellers følger med en sygdom, hvor man skal udelukke alt andet, før en diagnose kan stilles. Og hvor er det skønt at vide, at man ikke fejler noget alvorligt. Det kan godt være, at det ikke er en alvorlig sygdom, men for mig og for mit liv synes jeg egentlig, at det føles rimeligt alvorligt alligevel. Det er i hvert fald ufattelig træls, besværligt og fyldt med smerter. Jeg er klar over, at min sygdom ikke er “farlig”, det er jeg selvfølgelig helt vildt glad for! Dog har jeg til tider haft så store smerter, at jeg troede, jeg næsten skulle dø. Og selvfølgelig har jeg været bange for at have en af de mange sygdomme, som jeg er blevet tjekket for. Min sygdom er i stedet kronisk, der findes ikke noget medicin, jeg kan tage for at blive rask, men heldigvis bliver der forsket en masse inden for IBS i øjeblikket.

Den anden aften var der en udsendelse på Dr1, som handlede om IBS og maveproblemer. Hvis I er interessede i at se den, kan i se den her.

Jeg har lagt på toilettet i Føtex (heldigvis ikke i Viborg! 😉 ) og skreget af smerte, jeg har kastet op i stor stil på skadestuen (heldigvis var der ikke mange på skadestuen den dag..), Men heldigvis har jeg haft verdens allerbedste læge til at hjælpe mig. Lone er speciallæge i Silkeborg, og hun var den første læge, som forstod at jeg virkelig havde ondt. Det var så skønt at komme et sted, hvor man følte, at man blev taget alvorligt. Faktisk fik jeg en akut tid, den dag jeg lå på gulvet i Føtex. Lone så mig da mine smerter var størst, hun var virkelig min redning. Hun har hjulpet mig, til der hvor jeg er i dag, hun har lært mig at spise efter en speciel diæt, og hun har justeret op og ned på mine piller og fiber tilskud, så jeg i dag har det nogenlunde ok. Vi er kommet frem til, at jeg skal have 15 piller og 4 breve om dagen, og så længe jeg får det, en masse vand og en masse motion, så går det fint. Jeg har selvfølgelig stadig smerter i min mave, og jeg bliver super hurtigt oppustet, hvis jeg bare får det mindste mine tarme ikke kan tåle eller får lidt for meget mad. Hver gang det sker, går der nogle uger før min mave er “normal” igen, jeg starter sådan på en måde forfra med det hele, og det er VILDT IRRITERENDE!

Men der er jo rigtig rigtig mange som har problemer med mavsen, og hvis du selv sidder og tænker, at der er noget med din, så synes jeg virkelig, at du skal gå til lægen, for så er der da sandsynligvis noget galt! 🙂 Måske kan din egen læge ikke hjælpe dig, det kunne min ikke, men de kan formentligt sende dig videre til en speciallæge. Ud fra mine erfaringer vil jeg sige, at du aldrig nogensinde vil fortryde det, det vil være noget af det bedste du kan gøre for dig selv! 😀

  • Forresten har jeg fået lavet en ny tattoo, som der snart kommer et indlæg ind om <3 😀

 

Håber I alle har fået nydt det mega lækre vejr! Krydser for, at det fortsætter!! <3

Måske du vil synes om...